استدیو طراحی وب‌سایت

امروزه کمتر کسی پیدا می شود که اهمیت وجود وب سایت و آنلاین کردن کسب و کار را نداند و البته همه ما می دانیم یک وب سایت عالی تا چه حدی می تواند در رونق گرفتن کسب و کار و بهبود مسیر آینده آن موثر باشد. در اینجا توضیحاتی درمورد انواع وب سایت ها و اصول حاکم بر طراحی آن ها خواهیم داشت، و  در نهایت می توانید نمونه های طراحی شده توسط طراحان ما را مشاهده کنید.

انواع وب سایت

وب سایتها براساس روش طراحی و نوع وب سایت تقسیم بندی می شوند که براساس طراحی به وب سایتهای استاتیک، داینامیک، پرتال و وب سایت های فلش و از نظر نوع وب سایت به وبلاگی شخصی، شرکتی، فروشگاهی و شخصی دسته بندی می شوند که هر یک بسته به مخاطب هدف و محتوای مورد استفاده، می بایست دقیق، استاندارد و مطابق اصول روانشناسی حاکم در این حوزه طراحی و اجرا شوند. بدیهی است که روند طراحی و پشتیبانی هر یک از این دسته سایت ها مجزا و اختصاصی آن دسته باشد.

اولین مشخصه وب سایت های استاتیک، استاتیک(ثابت) بودن آن هاست، وب سایت های استاتیک آپدیت نمی شوند و صرفا یک یا چند صفحه را شامل می شوند که کسب و کار یا خدمتی را معرفی می کنند، می توانند انیمیشن های جذاب و زیبایی داشته باشند و حتی محصولی را به فروش برسانند اما در هر حال، شکل کلی و ظاهری آنها ثابت است و در طول زمان بروز نمی شوند و همان استایل و محتواها قابل مشاهده اند.

وب سایت های استاتیک معمولا با زبان های html, css, java script نوشته می شوند، هزینه راه اندازی و نگهداری نسبی پایینی دارند اما تغییر استایل و محتوای یک وبسایت استاتیک می تواند بسیار هزینه بر باشد، زیرا روش های نوشتن این صفحات از یکدیگر متفاوت بوده و نیازمند درک کامل توسعه دهنده از طراحی انجام شده است.

موارد استفاده وب سایت های استاتیک شامل معرفی تک محصول، معرفی شخص، معرفی گروه، معرفی کسب و کار آفلاین(که فعلا فروش و محتوای آنلاین خاص ندارد.)، معرفی شرکت ها و روش های ارتباطی آنها و سایت های معرفی خدمت خاص است. وب سایت های ثابت معمولا در موتور های جستجو رتبه های خوبی ندارند زیرا آپدیت نمی شوند و محتوای خاصی برای نمایش ندارند، کلمات نمایشی و تزئینی به خوبی توصیف کننده وب سایت های استاتیک هستند.

وب سایت های داینامیک یا پویا در طول زمان و مداوما آپدیت می شوند، هم از نظر طراحی و هم از نظر محتوایی.

از مزایای وب سایت های دایماکبگ آسان تر بودن کار های توسعه و ارتقا سیستم است، این وبسایت ها به صورت استاندارد از دیتابیس (پایگاه داده) بهره می برند، وب سایت های داینامیک دو قسمت پشت زمینه (Back end) و جلو (Front end) را شامل می شوند. بک اند و زمینه سایت معمولا با زبان های برنامه نویسی مثل php, python & C نوشته می شوند و شامل بخش های عملکردی و پردازشی سایت هستند، مثلا اعتبار سنجی کاربران برای ورود به حساب کاربری، ذخیره اطلاعات در دیتابیس، ارسال ایمیل و تمام بخش های دارای پردازش های تمام خودکار یا نیمه خودکار. فرانت اند وب سایت اما با زبان هایی نظیر html, CSS JS نوشته می شوند، درست مثل وب سایت های استاتیک، تفاوتی که اینجا وجود دارد، این است که ظاهر وب سایت وابسته به بانک اطلاعاتی است و با بروزرسانی پایگاه داده(مثل ارسال مطالب جدید یا ثبت یک فرم) تغییر کرده و بروز می شود.

انواع وب سایت های استاتیک و داینامیک

  • شخصی
  • شرکتی
  • فروشگاهی
  • سازمانی
  • خبری
  • مجله

حتما تا بحال چنین دسته بندی ای را دیده اید که وب سایت ها را به سه دسته و طرح کلی شخصی، فروشگاهی و شرکتی تقسیم بندی می کنند.

درواقع نیازمندان و مخاطبان سایت ها به طور کلی شامل همین سه دسته هستند به جز اینکه برخی از سایت ها در نوع مجله ای، سازمانی و خبری هستند که از حیطه این سه دسته خارج می شوند.

هر یک از این انواع سایت ها، جامعه هدف مربوط به خود را دارد، همینطور زبان های برنامه نویسی استفاده شده در هر یک می تواند تا حد زیادی متفاوت باشد، مثلا در مرود وب سایت های شخصی، می توان از CMS های آماده ای مثل وردپرس و جوملا استفاده کرد، در وب سایت های شخصی، سرعت عمل بالا، توسعه سریع و البته از همه مهم تر بهینه بودن هزینه ها و سرعت تحویل بالاتر از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می شود. با این حال می توان این وب سایت شخصی را اختصاصی و با زبان php نوشت و یا از سی ام اس اختصاصی استفاده کرد، اما مسئله ی مهم این است که هزینه طراحی و نگهداری از یک وبسایت وردپرسی به مراتب پایین تر از یک وبسایت اختصاصی طراحی شده با سی ام اس اختصاصی و یا برنامه نویسی شده است. امروزه حتی فروشگاه های بزرگ نیز از cms های آماده استفاده می کنند، زیرا توسعه دهندگاه در سال های اخیر، تمایل زیادی برای توسعه این سیستم های مدیریت محتوا نشان داه اند و چندصد هزار نفر در تمام دنیا مشغول توسعه این سیستم ها هستند.

با این حال استفاده از سیستم های مدیریت محتوای آماده به هیچ وجه برای وب سایت های سازمانی پیشنهاد نمی شود. CMS ها با وجود اینکه به سرعت مشکلات و نیاز های شما را رفع می کنند اما دچار باگ های زیادی نیز هستند که باعث پایین امدن سطح امنیت وب سایت سازمان می شوند.
ممکن است در ابتدا هزینه زیادی برای طراحی و تحویل یک وب سایت سازمانی اختصاصی صرف شود، اما این هزینه، یک سرمایه گذاری بلند مدت بر روی امنیت و کارایی وب سایت سازمانی شماست.

وب سایت های خبری، فروشگاهی و شرکتی نیز می توانند به وسیله CMS اختصاصی و یا با استفاده از سیستم های مدیریت محتوای آماده به خوبی و زیبایی طراحی شوند اما در طول زمان ممکن است سی ام اس های آماده جوابگوی نیازهای شما نباشند، در این مواقع پیشنهاد ما شروع با سیستم های مدیریت محتوای آماده ای مثل وردپرس و جوملاست و سایت ها می توانند پس از بارور شدن و پدیدار شدن نیازمندی های جدید، به CMS اختصاصی خودشان مهاجرت کنند.

استفاده از وب سایت چه مزایایی دارد؟!

در اینجا بخشی از مزایای استفاده از وب سایت را برای شما لیست کرده ایم:

  • کمک به دیده شدن کسب و کار شما
  • صرفه جویی در زمان و هزینه ها
  • جذب بازدیدکننده و دگرگون شدن سیستم بازاریابی شما
  • در دسترس بودن دائمی کسب و کار شما، حتی زمانی که در خواب هستید
  • فروش اینترنتی و آنلاین در کنار کسب و کار آفلاین